Acneea - cauze, metode de prevenție și tratament

Acneea este afecţiunea care, conform specialiştilor în îngrijire, afectează peste 50% dintre adolescenții din toate timpurile și chiar într-un procent de 5% și adulții. Apar primele semne ale acneei o dată cu pubertatea, apogeul fiind atins în jurul vârstei de 17 ani. Este una dintre afecțiunile care pot fi ușor tratate cu ajutorul tratamentelor și îngrijirii atente. Iată ce trebuie să știi despre apariția acneei, metodele de prevenție, dar și tratamentele ideale.

De ce apare acneea


Când pronunțăm acnee ne referim atât la coșuri, punctele albe, dar și punctele negre care apar la nivelul tenului. Există și cazuri când acneea se extinde și apare și la nivelul umerilor, pe spate și piept. De cele mai multe ori, apariția acneei este cauzată de blocarea porilor de la nivelul pielii cu grăsime, bacterii ori infecții. Punctele albe apar în momentul în care sunt blocații porii cu grăsime, iar dacă porii rămân deschiși în partea superioară, atunci apar și punctele negre. În momentul în care bacteriile și celulele moarte au un contact direct, atunci apar și infecțiile subcutanate la nivelul pielii, aspectul roșiatic, acesta fiind cunoscut și sub numele de coșuri.

Cauzele apariției acneei


Fiecare organism reacționează diferit în contact cu factorii externi, însă, în general, acneea apare din cauza unui exces de grăsime în porii pielii și a celulelor moarte. Surplusul acesta de grăsime poate apărea din cauza: hormonilor naturali, care sunt specifici perioadei adolescentine, pori înfundați, bacterii care pot infecta glandele și porii, dar și genetic. Dacă în familie, părinții tăi s-au confruntat ani la rând cu această afecțiune, atunci există posibilitatea ca și copiii să sufere de acnee.

Cum prevenim apariția acneei


Din fericire, în prezent există o mulțime de tratamente locale pentru înlăturarea acneei, însă cel mai important, până să apelăm la tratamente și măști pentru față este să acordăm o importanță majoră stilului de viață. Coșurile pot apărea și ca urmare a unui stil de viață dezechilibrat, a odihnei insuficiente și a produselor cosmetice nepotrivite folosite pentru față.

Dacă acneea și-a făcut apariția, atunci nu este o soluție să storci coșurile în fiecare zi. Nu vei face altceva decât să agravezi afecțiunea, rezultatul fiind de multe ori apariția semnelor, o cicatrice de care nu vei scăpa, ci o vei purta pe tot parcursul vieții.

  • Încearcă pe cât posibil să îți ții părul cât mai departe de față și să îl speli regulat cu tipul de șampon potrivit tipului tău de păr;
  • Nu îți atinge mâinile de față, mai ales dacă acestea nu sunt curate;
  • Evită expunerea prelungită la soare și mai ales arderile solare deoarece acestea dăunează sănătății pielii;
  • Schimbă-ți des prosopul de curățare al feței, dar și tampoanele cu care te demachiezi deoarece bacteriile se instalează instant pe suprafața acestora;
  • Spală-te pe față de două ori pe zi, dimineața și seara cu produse speciale de curățare, în conformitate cu tipul tău de ten;
  • Nu folosi produse cosmetice în exces și cel mai important demachiază-te în fiecare seară înainte du culcare și dimineața după ce te-ai trezit;
  • Încearcă să reduci cantitatea de dulciuri dacă ai probleme cu coșurile sau acneea, dar și alimentele procesate, pastele făinoase, orez alb, chipsuri, alimente mult prea condimentate, etc.

Remedii și tratament pentru acnee

Cel mai important, înainte de toate tratamentele pe care le poți încerca, este să mergi la o consultație la un medic specialist în dermatologie, pentru a-ți diagnostica tipul de acnee și tipul de ten. În funcție de această consultație, medicul va știi să îți spună care este tratamentul de care tenul tău are nevoie pentru a se trata, cum reacționează acesta și care pot fi efectele adverse.

Nu încerca să faci tratamente singur acasă, mai ales dacă nu îți cunoști în profunzime tenul deoarece acest lucru poate avea un efect negativ la nivelul pielii.Din punct de vedere al tratamentelor, există o mulțime de tratamente naturale, pe care le poți face acasă împotriva coșurilor sau a punctelor negre. Există mască de față cu argilă de la Vichy pe care o poți folosi cu încredere deoarece este recomandată de specialiștii în îngrijire de la Vichy!

Data publicării:

Produse recomandate

PURETE THERMALE

Demachiant integral 3 în 1

Soluție micelară demachiantă - 3 în 1 fără clătire

Cele mai citite articole