Ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când dormim?
V-ați pus vreodată întrebarea ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când dormim? Știm cu toții importanța majoră pe care o are odihna asupra sănătății pielii noastre. Însă, la nivel biologic se întmplă schimbări pe care trebuie să le cunoașteți.
Vă explicăm ce se întâmplă cu pielea noastră la un nivel mai profund, atunci când dormim.
Importanța somnului pentru piele
Dacă vă confruntați cu lipsa somnului de calitate, Dermatologul Nina Roos, vă oferă o serie de sfaturi care să vă ajute să vă relaxați după o zi stresantă. Este extrem de important să respectați programul de 8 ore de somn pe noapte și să profitați de capacitățile regenerative ale pielii, care se activează în timpul somnului. Odihna vă ajută să combateți efectele zilnice ale stresului oxidativ, cu un regim de îngrijire a pielii bogat în antioxidanți, pentru a ajuta tenul să își activeze capacitățile de regenerare. După o noapte de nesomn, pielea capătă un aspect tern și lipsit de culoare.
După o noapte de ne-somn, pielea noastră capătă un aspect tern, lipsit de culoare.
Dr. Nina Roos, Dermatolog
Cum este pielea afectată de lipsa somnului
I-am adresat această întrebare dermatologului Nina Roos, dorind să aflăm ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când nu dormim suficient. Pe termen lung, mai multe nopți nedormite pot afecta aspectul și calitatea pielii. Pielea devine mai subțire și mai puțin eleastică, iar liniile fine devin mai proeminente.
Data publicării: