Ce se întâmplă cu vitamina E în timpul menopauzei?
O mulțime de lucruri! Totuși, nu trebuie să te îngrijorezi; ca de fiecare dată, avem soluțiile ideale pentru a parcurge mai ușor perioada menopauzei.
La fel ca majoritatea vitaminelor de care organismul tău are nevoie, absorbția vitaminei E tinde să scadă pe parcursul menopauzei. Vestea bună este că aceasta se regăsește în mare parte dintre alimentele care fac parte din dieta de bază a multora dintre noi și pe care le poți consuma și tu.
Beneficiile vitaminei E pentru organismul aflat la menopauză
Recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, vitamina E localizată la nivelul sângelui și al pielii este tot mai scăzută pe măsură ce se instalează procesul de îmbătrânire. Totuși, este necesar să asiguri aportul optim de vitamina E mai ales odată ce menopauza dă primele semnii, deoarece aceasta oferă mai multe beneficii pentru organism:
- Ajută la îmbunătățirea restructurării osoase în caz de osteoporoză;
- Combate riscul cardio-vascular, datorită profilului lipidic pozitiv, colsterolului scăzut și a factorilor de coagulare a sângelui pe care îi conține;(1)
- Recent, s-a demonstrat faptul că vitamina E poate ameliora și simptomele de uscăciune vaginală, specifice menopauzei;
Vitamine E poate fi administrată local, prin folosirea unor creme și serumuri anti-îmbătrânire, dar poate fi consumată și prin ingerarea unor alimente care o conțin.
Surse de vitamina E
- Uleiul de germeni de grâu
- Avocado
- Uleiul de arahide
- Semnițele de floarea soarelui
- Ardeiul roșu
- Mango
- Kiwi
SURSE:
1. Comparison of the antioxidant effects of equine estrogens, red wine components, vitamin E, and probucol on low-density lipoprotein oxidation in postmenopausal women.
Bhavnani BR, Cecutti A, Gerulath A, Woolever AC, Berco M.
Menopause. 2018 Nov;25(11):1214-1223
Data publicării: