Cum vă ajută un somn bun să încetiniți procesul de îmbătrânire

Pielea are nevoie de protecție, mai ales pe măsură ce înaintați în vârstă, de aceea este foarte important să aveți parte de un somn bun în fiecare noapte. Somnul sănătos vă va aduce o mulțime de avantaje. Mai jos aflați care sunt acestea.

Sănătatea pielii depinde de orele de somn liniștit

Pielea se repară singură în timp ce dormiți, producând noi celule, motiv pentru care somnul bun este supranumit și somn de frumusețe. Simpla întindere ajută mușchii faciali să se relaxeze, reducând efectele gravitației și dezvoltarea ridurilor, în timp ce luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Cu toate acestea, ideal ar fi să dormiți între șapte și nouă ore, pentru că lipsa de somn scade capacitatea pielii de a se repara. Oboseala și epuizarea sunt unele dintre cele mai vizibile semne că pielea este afectată, și se pot accentua semnele îmbătrânirii din cauza unui somn agitat, care poate duce și la reducerea hormonului care elimină stresul, cortizonul. Lipsa de somn poate duce la apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi, acolo unde pielea este mai subțire, cât și a unui ten roșiatic, cu aspect iritat.

Cum să dormiți mai bine

Schimbați-vă programul zilnic, astfel încât să aveți parte un somn de frumusețe de calitate, dar și de lungă durată. Un somn profund este atunci când pielea dumneavoastră face cea mai bună treabă în a se repara. Încercați pe cât de mult puteți să evitați cafeina cu cel puțin opt ore înainte de a merge la culcare și alcoolul cu cel puțin trei ore înainte de a vă culca pentru evita un somn agitat. Exercițiile ușoare care relaxează mușchii fără a crește pulsul, cum ar fi yoga, pot ajuta la relaxarea minții. Rezistați tentației de a face o baie fierbinte exact înainte de culcare, deoarece dacă temperatura corpului este prea mare este posibil să nu puteți adormi. O masă copioasă și târzie poate, de asemenea, inhiba somnul. Evitați verificarea dispozitivelor digitale înainte de a adormi*, deoarece chiar și lumina albastră pe care acestea o emit poate suprima producția de melatonină, hormonul care controlează ciclurile de somn, și care poate la rândul său să ducă la o capacitate redusă de a procesa insulina.**

*https://chriskresser.com/how-artificial-light-is-wrecking-your-sleep-and-what-to-do-about-it/
**https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/01/03/tips-to-a-good-night-sleep.aspx

Data publicării:

Produse recomandate

Cele mai citite articole

Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

Citește mai mult

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult