OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Diferența dintre hidratare, tonifiere si fortifiere a pielii

Îngrijirea zilnică a tenului trebuie să reprezinte o prioritate, fiindcă acesta este cel mai expus factorilor de mediu: praful, poluanții și radiațiile ultraviolete.

Îngrijirea zilnică a tenului trebuie să reprezinte o prioritate, fiindcă acesta este cel mai expus factorilor de mediu: praful, poluanții și radiațiile ultraviolete. În plus, este supus zilnic acțiunii chimicalelor din produsele de make-up. Rutina zilnică de îngrijire reprezintă un răsfăț pentru piele. Aceasta are rolul de a conserva cât mai bine calitățile acestuia, de a asigura beneficii suplimentare și de a preveni eventualele probleme ale tenului, cum ar fi pete sau riduri.Rutina zilnică de îngrijire începe prin curățarea tenului și continuă cu tonifierea, fortifierea și hidratarea. Fix în această ordine. Tenul trebuie curătaț cu un cleanser, tonificat cu un tonic facial, fortificat cu un serum facial și hidratat cu o cremă hidratantă/moisturizer. Despre curățarea tenului știm că are rolul de a îndepărta impuritățile din pori, însă, care este rolul celorlalte produse? Află acum care este diferența dintre tonifiere, fortifiere și hidratare.

Tonifiere

Tonifierea tenului trebuie să se facă imediat după utilizarea cleanserului și presupune aplicarea unui tonic facial. Acesta are rolul de a echilibra pH-ul pielii, care poate fi afectat de utilizarea săpunului, cosmeticelor sau cleanserului. Conform skinstore.com, datorită tonicului, tenul este mai pregătit pentru o absorbție mai bună a nutrienților din produsele ce urmează a fi aplicate. De asemenea, today.com notează și faptul că acesta ajută la închiderea porilor, ceea ce reduce riscul de a acumula impurități la nivelul acestora și de a dezvolta acnee. Tonicul facial revitalizează pielea și favorizează menținerea umidității la nivelul său. Tonicul facial poate aduce și nutrienți suplimentari pielii, în funcție de ingredientele sale (cum ar fi vitamina E sau C).

Fortifiere

Fortifierea tenului presupune hrănirea în profunzime a pielii și se realizează prin aplicarea unui serum facial. Serumurile faciale sunt bogate în vitamine, peptide sau antioxidanți. Acestea sunt diferite în funcție de beneficiile pe care le oferă. Dacă dorești să ameliorezi sau să previi o problemă specifică tenului, cum ar fi ridurile, serumurile trebuie introduse în rutina zilnică de îngrijire. Acestea suplimentează tenul cu ingrediente active care pătrund adânc în piele. Există mai multe tipuri de serumuri faciale, conform today.com:

  • Serum anti-îmbătrânire – au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, prin ingredientele pe care le asigură (retinol, ceai verde, acid hialuronic, proteoglicani, cafeină). Se pot utiliza de la vârsta de 20 de ani.
  • Serum antioxidant – are rolul de a proteja pielea de acțiunea radicalilor liberi care favorizează apariția ridurilor și cancerului de piele. Radicalii liberi apar sub acțiunea poluanților sau radiațiilor. Un serum antioxidant este concentrat în niacinamide, vitamina C, vitamina E, vitamina A, resveratrol.
  • Serum hidratant – este un supliment de hidratare, ideal pentru pielea uscată. Este bogat în peptide și acid hialuronic.
  • Serum corector – este special conceput pentru ameliorarea hiperpigmentării pielii. Acesta poate conține vitamina C, acid azelaic, arbutină, acid glicolic.

Hidratare

Hidratarea este ultima etapă a rutinei zilnice de îngrijire a tenului. Aceasta presupune aplicarea unui produs hidratant/moisturizer sub formă de cremă, unguent sau gel, în funcție de nevoile pielii. Un moisturizer asigură pielii o hidratare optimă și creează echilibru la nivelul pielii. Astfel, pielea nu produce un exces de sebum și nici nu se descuamează, ceea ce îi conferă un aspect plăcut și o textură catifelată.

Produsul hidratant se aplică la urmă, pentru că va crea o barieră între piele și mediu. Dacă acesta ar fi aplicat înainte de serum, nutrienții din serum nu ar mai putea fi absorbiți. Bariera e foarte importantă pentru că protejează pielea de factorii dăunători din mediu și ajută la menținerea umidității optime.
Se recomandă utilizarea unui moisturizer cu SPF de minim 30 pe timpul zilei, pentru a proteja pielea de radiațiile ultraviolete. În concluzie, acum că ai înțeles diferențele dintre etapele de îngrijire ale tenului și importanța fiecăreia, asigură-te că incluzi în rutina zilnică de îngrijire aceste produse. Un ten perfect este un ten îngrijit.  


Referințe:


How to Build a Skin Care Routine [The Ultimate Guide] - SkinStore. 9 Apr. 2020, www.skinstore.com/blog/skincare/how-to-build-a-skin-care-routine/. 

TodayShow. “6 Reasons Why You Should Add Face Toner to Your Beauty Routine.” TODAY.com, 2 Aug. 2019, www.today.com/shop/6-reasons-why-you-should-use-facial-toner-t73941. 

TodayShow. “What Is Face Serum and Should You Use It? Here's Everything You Need to Know.” TODAY.com, 30 Apr. 2019, www.today.com/style/what-serum-everything-know-about-face-serum-t149981. 

Data publicării:

Produse recomandate

Cel mai vândut

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

( 13 Păreri )

Cremă intens hidratantă 72H

Cremă intens hidratantă 72H

( 1 Păreri )

EYES - Gel pentru conturul ochilor

EYES - Gel pentru conturul ochilor

( 5 Păreri )

Cel mai vândut

Cremă rehidratantă pentru ten normal

Cremă rehidratantă pentru ten normal

( 1 Păreri )

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

SPA DE NOAPTE<br />Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

SPA DE NOAPTE
Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

go to top