Pe lângă dermatita iritativă și alergică a mâinilor, datorită spălării excesive, una din problemele pentru care mi se adresează pacienții este senzația de pielea uscată, deshidratată, obosită, însoțită uneori de mâncărime și accentuarea ridurilor.
Iată ce ar trebui să faceți pentru a preveni sau trata această problemă
Calitatea pielii noastre depinde de factori interni, genetici, hormonali, carențe dar și de factori externi, de mediu printre care: expunerea la soare, alimentație, exercițiu fizic, consumul de zahăr, alcool, cafea sau tutun, calitatea somnului, expunerea la poluanți și toxine, anotimp, umiditate etc.
Ce putem face pentru a reda strălucirea pielii noastre?
1. Atenție sporită la alimentație!
Deși teoretic avem mai mult timp pentru a fi mai atenți la alimentație, de multe ori ieșirea din programul normal ne dă peste cap si programul alimentar, ajungând să mâncăm la ore nepotrivite, alimente nepotrivite (dulciuri, sticksuri, semințe, alune). Pentru o piele sănătoasă este absolut necesar să consumăm alimente bogate în zinc, seleniu, omega 3, cupru, vitamina C, vitamina E, proteine. Dieta mediteraneană pare cea mai potrivită pentru o piele radiantă.
2. Exercițiul fizic!
Acesta nu ar trebui să lipsească din programul zilnic. Sunt necesare aproximativ 15-20 de minute de efort fizic moderat, la un nivel la care să putem purta o conversație cu cineva, pentru a ne porni sistemele antioxidante și antiaging. Putem face o plimbare in jurul blocului sau câteva exerciții pe balcon.
3. Expunerea la soare!
Soarele este principalul inamic când vorbim de tinerețea pielii, însă o expunere de 15-20 de minute pe zi, cu cel putin 50% din suprafața corporală, ne va aduce beneficii în ceea ce privește sinteza de vitamina D și starea de bine. Cu toate acestea, vă recomand să protejați tenul , gâtul, decolteul și dosul mâinilor de expunerea la soare.
4. Somnul de calitate!
Datorită faptului că nu mai suntem obligați să ne trezim foarte devreme dimineața, mulți dintre noi ajungem să ne culcăm extrem de târziu, acest lucru afectând și calitatea pielii. Pentru a avea o piele odihnită din nou, încercați să adormiți cât mai devreme. Somnul cel mai bun pentru frumusețe este între 10 și 12PM. Succes!
5. Umiditatea aerului!
În majoritatea locuințelor încă folosim încalzirea centralizată, astfel încat temperaturile sunt destul de mari și umiditatea scăzută. Temperatura în casă ar trebui să fie undeva în jurul valorii de 22 de grade. De asemenea, vă recomand să instalați în casă umidificatoare, astfel încât umiditatea din casă să fie cuprinsă între 40 și 60%, atfel toata pielea noastra va avea de suferit de pe urma uscăciunii.
6. Zaharul, cafeaua, fumatul, alcoolul!
Înercați să reduceți cantitatea de zahăr pe care o consumați, dar și cantitatea de alcool și cafea, ambele putând duce la deshidratarea pielii. Fumatul, prin toxinele fumului de țigară, poate da tenului un aspect tern, obosit, deshidratat.
7. Evitarea băilor fierbinți!
Este înțelept să alegem dușurile călduțe în defavoarea băilor lungi și fierbinți, care deshidratează suplimentar pielea.
8. Rutina de îngrijire!
Respectarea rutinei de îngrijire zilnică este extrem de importantă și nu trebuie neglijată. Deși tendința noastră va fi să nu acordăm prea mare importanță etapei de curățare, căci foarte probabil nu utilizăm machiaj stând în casă, ea este absolut obligatoire să fie făcută zilnic, măcar seara. Această etapă va îndepărta de la suprafața pielii detritusurile, sebumul, microbii, praful și pielea moartă, redându-i tenului prospețimea. A doua etapă de îngrijire a tenului este utilizarea unui tonic, Booster sau a unui ser anti-aging în funcție de necesitățile tenului. Această etapă aduce un aport de acid hialuronic, vitamina C, vitamina E, acid glicolic, peptide și minerale necesare tenului. Puteți utiliza Mineral 89 pentru rehidratare sau Liftactiv Peptide-C, pentru efecte antiaging.
Următorul pas ar fi aplicarea unei creme tratament, în cazul în care avem probleme specifice ale tenului, sau o cremă emolientă, antirid sau antiaging, când avem nevoie de mai multă hidratare, respectiv efecte antianging. Este de preferat să alegem o dispunere în mai multe straturi a unor produse mai puțin compacte în detrimentul alegerii unui produs foarte gras atunci când urmărim refacerea barierei cutanate.
9. Folosirea cremelor de corp!
Cremele de corp ar trebui să intre în rutina zilnică, asemenea celor de față. Urmăriți ingrediente active cheie cum ar fi: apa termală, ureea 4-10-12%, unt de shea, vitamina B5, resveratrol, acid glicolic.
Să ne revedem cu bine!