Pentru mulți dintre noi, cafeaua este soluția care ne ține în priză și care ne oferă energie pentru tot parcursul zilei. Însă, dacă este consumată în cantități mari, pot apărea și efectele negative precum creșterea tensiunii arteriale sau probleme gastrice. Datorită importanței majore pe care hidratarea o are la nivelul corpului, iată care sunt recomandările de băuturi pe care vă propunem să le consumați în fiecare dimineață. 3 băuturi supertonice, care vă vor ajuta să vă mențineții tânăr aspectul pielii.
De ce să consumați băuturi tonice
Hidratarea corespunzătoare este în strânsă legătură cu o stare de sănătate optimă la nivelul întregului organism. Un ciclu de somn odihnitor, o alimentație sănătoasă și o putere de concentrare mai mare sunt doar câteva dintre beneficiile importante pe care hidratarea le aduce corpului. Refacerea conținutului de apă al organismului este foarte importantă dimineața, când corpul se simte cel mai deshidratat după cele 8 ore de somn. Pentru a evita consumul de cofeină și de zahăr de la prima oră a dimineții, încercați o alternativă sănătoasă, care să vă susțină digestia și să vă ajute să ardeți caloriile mai ușor. Iată 3 variante de băuturi sănătoase!
Apă cu lămâie
Clasica băutură de care auziți des, apa cu lămâie este soluția ideală care vă ajută să vă trezești stomacul de dimineață. Nutriționistul Raphael Gruman recomandă să începeți ziua cu această băutură detoxifiantă deoarece vă pune în mișcare sucurile gastrice.
Lămâie cu curcuma
Băutură digestivă care poate trata durerile de stomac datorită ingredientului curcuma. Consumată de două ori pe zi, băutura preparată din doar câteva linguri de curcuma și puțină lâmâie stoarsă într-un pahar, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sistemul imunitar și starea colonului, dar și să reduceți stările de balonare. Este important să știți faptul că această băutură poate păta dinții și este foarte important să vă vlătiți gura ulterior.
Miere și ghimbir
Băutură extrem de importanta pentru a trata chiar și primele semne ale gripei. Este o băutură tonică șicalmantă datorită proprietăților antibacteriene. Mierea este ideală pentru durerile în gât sau pentru gâtul inflamat, iar ghimbirul poate ajuta în caz de greață sau dureri de stomac, dar și în cazul simptomelor de astm sau tuse recurentă.