Desigur, numele poate să nu sune foarte interesant, dar credeți-ne atunci când vă spunem că ar trebui să acordați mare atenție produselor fermentate dacă doriți să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. Vă explicăm despre ce este vorba, darși care sunt cele mai importante alimente fermentate care trebuie introduse în dieta dvs.
”F”vine de la...
În primul rând, nu sunt la fel de înfricoșătoare pe cât sună. În ciuda reputației, alimentele fermentate există în jurul nostru de mii de ani, prin metode de la punerea murăturilor până la fierberea ingredientelor și sunt folosite în bucatării din întreaga lume pentru a ajuta la dezvoltarea nutrienților esențiali și a bacteriilor bune. Până în prezent, alimentele fermentate din Korea, Africa de Sud sau Bulgaria, cu preparate precum varza acră, lassi și kimchi, sunt doar câteva dintre cele mai populare feluri de mâncare care înglobează aceste tehnici. Gusturile pot varia de la amar la acru sau acid. Dar care este motivul pentru care sunt cunoscute alimentele fermentate? Aduc o varietate de beneficii pentru sănătate, de la pierderea greutății la o piele cu aspect îmbunătățit.
Cum sunt alimentele fermentate, și care sunt beneficiile acestora?
Există posibilitatea să nu fiți familiari cu termenul “fermentat” - cel puțin atunci când vine vorba de un mod sănătos de a trăi - dar ce spuneți despre probotioce? Procesul de fermentare produce o accelerare a creșterii nutrienților esențiali, iaurtul fiind cel mai bun exemplu. Rezultatul? Un nivel ridicat al bacteriilor bune în tractul digestiv. Nu doar că poate îmbunătăți procesul digestiv în sine, dar duce si la întărirea sistemului imunitar. Toate acestea fără niciun supliment!
Ce alimente fermentate ar trebui să adăugați dietei dvs.?
Prin urmare, ce au în comun toate aceste produse fermentate? Răspunsul: introducerea culturii bacteriologice care încurajează încet-încet dezvoltarea acestor bacterii bune, transformând carbohidrații și zaharurile naturale ale produsului in vitamine și minerale. Nutrienții rezultați sunt îmbunătătațiți- ceea ce înseamnă că vitaminele naturale și mineralele deja prezente devin din ce în ce mai eficiente. Preparatul Kimchi, de exemplu, beneficiază de un nivel ridicat de vitamina C datorită verzei, ajutând la îmbunătățirea aspectului pielii multumită producției crescute de colagen. Preparatul Tempeh (realizat din boabe de soia fermentate) pe de alta parte, este o altă sursă excelentă de proteine, care poate fi de asemenea responsabilă pentru stimularea producției de colagen. Înlocuirea cărnii obișnuite cu un preparat precum tempeh sau miso reprezintă o modalitate extraordinară pentru a încorpora aceste două produse în dieta dvs. Pentru desert? Kefirul specific in estul Europei - un iaurt gros, acru - reprezintă o sursă ridicată de vitamina D, care încurajează creșterea părului sănătos, regenerarea pielii și a unghiilor. V-ati convins deja? Noi suntem!