Încă nu am descoperit elixirul tinereții fără bătrânețe, însă ce putem spune cu certitudine este faptul că măștile pentru față sunt un adjuvant natural pentru tenul nostru. Ritualurile de îngrijire au rolul de a ne menține pielea frumoasă și tânără, fără bătăi de cap, în doar câțiva pași simpli. Iată care sunt beneficiile, dar și efectele miraculoase ale măștilor de față Vichy. Alege masca potrivită tipului tău de ten și bucură-te de rezultate!
Beneficiile măștilor de față - sfaturi utile
Măștile pentru față au capacități multiple, alese pentru fiecare tip de ten, acestea pot purifica tenul și îl pot hidrata în profunzime. Pentru ca s-a instalat deja sezonul rece, iar acum tenul nostru are nevoie de o îngrijire amănunțită, venim în ajutorul tău să îți explicăm pe îndelete ce înseamnă o mască de față și care sunt beneficiile ei. Iată câteva exemple:
3 tipuri de măști de față
- Mască de față cu rol purificator
Cum se folosește masca purificatoare pentru față: este important să fie aplicată pe tenul proaspăt spălat, curat și uscat. După ce ai aplicat masca de față, las-o să se usuce în totalitate și abia apoi curăță cu apă călduță. Pentru a te asigura că scapi de punctele negre, după ce ai curățat masca purificatoare, aplică în zonele cu puncte negre, o bandă care curăță porii deoarece porii sunt deschiși și îți va fi cu mult mai ușor să extragi cât mai multe puncte negre.
- Mască de față hidratantă
Cum se folosește masca hidratantă pentru față: Cele mai întâlnite măști hidratante de față sunt întâlnite sub formă de cremă sau gel. Se aplică pe tenul perfect curat și este nevoie de un timp de acționare de aproximativ 20 de minute, după care se curăță cu apă călduță sau cu un șervețel demachiant.
- Mască de față exfoliantă
Cum se folosește masca exfoliantă pentru față: Ca și în cazul celorlalte măști pentru față este important ca tenul să fie proaspăt curățat și uscat. Se aplică pe față și se lasă să acționeze în jur de 10-20 de minute. De cele mai multe ori vei găsi instrucțiuni de folosire pe ambalaj. Este recomandat ca la fiecare aplicare să îți masezi bine pielea, după care să o lași să acționeze timpul necesar.
Masca de față - beneficiile unui tratament care nu atacă calitatea pielii
Principiile de bază ale măștilor faciale sunt: hidratarea, exfolierea și purificarea, bineînțeles fiecare mască în parte adresându-se fiecărui tip de ten în parte. Alegerea corectă a tipului de mască este primordială, în caz contrar, masca aleasă necorespunzător poate afecta negativ starea generală a tenului. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce masca potrivită pentru față!
Masca de față hrănește pielea în profunzime
Datorită ingredientelor din compoziție, în special mineralele naturale din argilă, masca hrănește pielea în mod natural și eficient. Pentru o hidratare optimă, mai ales în sezonul rece, atunci când pielea are cea mai mare nevoie, este recomandată o mască hidratantă făcută o dată pe săptămână, pe care să o lași să acționeze câteva minute după care să o îndepărtezi cu apă călduță. După masca de față hidratantă, pielea rămâne perfect curată și catifelată.
Exfoliază natural pielea
Punctele negre sunt imperfecțiunile care ne dau mari bătăi de cap. Din cauza prafului și a excesului de sebum, acestea devin inestetice la suprafața pielii, tocmai din acest motiv, masca exfoliantă este ideală pentru consum. Măștile de față exfoliante au o capacitate mare de absorbție și sunt în măsură să extragă impuritățile din pori. Curăță tenul încărcat în profunzime și sunt eficiente chiar și în tratarea acneei.
Dezinfectează și vindecă pielea
Măștile de față pot avea un rol medicinal uimitor. Argila din compoziție este eficientă deoarece tratează probleme ale pielii, cum ar fi petele, tratează inflamațiile sau alte boli ale pielii precum urticarie, eczemele sau psoriazis, dar are și puterea de a ucide bacteriile. Măștile de față potrivite se aplică pe zonele infectate și sunt acoperite cu ajutorul unui tifon umed.
Detoxifică pielea și corpul.
Știm deja faptul că o mască de față răsfață tenul, acesta este și rolul ei într-un tratament de înfrumusețare. Beneficiile măștii de față încurajează și o activitate eficientă a circulației în derm deoarece ajută la exfolierea celulelor moarte ale pielii.
Mențin pielea tânără
Trecerea timpului își pune amprenta în mod direct pe tenul nostru, apărând primele semne ale îmbătrânirii. Tenul îmbătrânește și apar primele semne precum pierderea elasticității și ridurile de expresie. Măștile de față făcute o dată pe săptămână au capacitatea de a lupta cu efectele îmbătrânirii deoarece argila are efect astringent asupra pielii. Pentru că strâng pielea, automat se produce și efectul de diminuare al ridurilor, chiar și cele mai fine.
Sunt 100% naturale
Măștile de față au ingrediente în compoziție 100% naturale. Spre exemplu, argila din măștile de față este folosită în forma originală, fără să aibă în compoziție alte substanțe chimice sau aditivi.
Revitalizează tenul obosit
Stresul și oboseala sunt factorii principali care duc la îmbătrânirea prematură a tenului. Stilul de viață nepotrivit își pune imediat amprenta asupra felului în care arăți, tocmai din acest motiv este extrem de important să acorzi o atenție în detaliu îngrijirii pielii. Măștile de față sunt adjuvantul natural și pot fi folosite în orice perioadă a anului, în sezonul friguros cu atât mai mult.
Efectele vizibile ale măștilor de față
În fiecare zi tenul nostru este supus factorilor externi, care se dovedesc a fi agresivi la nivelul pielii. Poluarea, praful, schimbările bruște de temperatură, dar și vântul pot usca pielea și, de asemenea, pot astupa porii. Tocmai din acest motiv, au apărut măștile pentru față. Curățarea profesionistă a porilor lasă pielea mult mai curată, permițându-i să respire și în același timp stimulându-o să se regenereze și să își crească stratul de permeabilitate. Substanțele active din compoziție pătrund foarte ușor în piele și o ajută să își creeze propria barieră de protecție.
Tehnologie avansată
Astăzi, tehnologia în materie de frumusețe a evoluat extrem de mult, dovadă sunt aparaturile din saloanele profesionale de înfrumusețare. Acum există o soluție pentru orice problemă a tenului, indiferent de tipul acestuia. Rezultatele sunt imediate, dar și cu un efect pe termen lung.
Terapie
Măștile de față sunt create și cu scopul de a-ți oferi un repaus de la stresul și viața cotidiană. În momentul în care alegi să îți răsfeți tenul cu o mască, știi că ai un timp alocat doar pentru tine. O perioadă liniștită de timp în care nimic din jur nu îți mai atrage atenția și doar te bucuri de efectul măștii de față pe care ai ales-o.
Relaxare bine meritată
Orice tratament facial este considerat un moment de relaxare, o recompensă pe care și-o oferi din când în când tocmai pentru a ieși din cotidian. Relaxarea într-un moment în care îți aplici masca de față vine și din mișcările pe care le faci în momentul în care o aplici. Specialiștii în cosmetică spun că aproximativ 50% din succesul unui tratament este datorat și mișcărilor de masaj pe care le execuți în momentul în care aplici masca. Mișcările potrivite te pot ajuta să stimulezi secreția de colagen, elastină și hormonii fericirii. Toate acestea au puterea de a grăbi vindecarea pielii și de a crește imunitatea.
Alegere mască de față - ce informații utile trebuie să știi
Grija atentă pentru ten ne face, pe noi femeile, să apelăm la diferite metode și trucuri de înfrumusețare, care să ne păstreze tot mai mult timp pielea tânără. Începutul fiecărui sezon este pragul ideal pentru o curățare a tenului, dar și pentru o hrănire în profunzime.
Sfaturi utile pentru o mască de față potrivită
Înainte de a aplica orice tip de mască pentru față este primordială curățarea tenului. Astfel că, fața, dar și gâtul trebuie să fie curate și uscate, pentru a obține rezultatele mult dorite. Masca de față se aplică pe toată fața, exceptând zona ochilor și a buzelor. Așadar, când aplici masca nu uita de: frunte, nas, bărbie, obraji. Cât timp acționează masca de față, încearcă să stai cât mai relaxată, să nu vorbești sau să râzi, pentru a-și face efectul cât mai repede și mai bine. După timpul de acțiune, masca trebuie îndepărtată ori cu o dischetă demachiantă împreună cu un demachiant fără alcool, ori cu apă călduță. După curățarea feței, nu uita de hidratare. Pentru a evita uscarea excesivă a tenului, aplică o cremă hidratantă.
Cum se alege o mască de față
În principiu, este destul de ușor de ales masca potrivită, mai ales dacă știi ce tip de ten ai. În cazul în care nu ai știi exact, cel mai bine este să apelezi la părerea medicului dermatolog, care stabilește nevoile tenului tău în urma unei dermo-expertize.
Masca de față aleasă trebuie să îți aducă senzația de prospețime de care ai nevoie după o perioadă grea. Grija care îți reface calitatea tenului și produsul care îți purifică cel mai bine tenul.
Când aplici o mască de față
Specialiștii în dermatologie ne sfătuiesc să nu folosim în exces măștile de față, tocmai pentru a proteja stratul protector al pielii. Timpul potrivit pentru aplicarea unei măști de față este dat în primul rând de tipul de ten. O mască de față poate fi folosită în fiecare săptămână, însă respectând indicațiile de pe ambalaj.
Mască de față în funcție de tipul de ten
Este important întotdeauna să alegi o formulă care să te ajute să combați problemele cu care se confruntă tipul tău de ten, tocmai pentru a-i întâmpina nevoile.
Pentru un ten uscat,
masca trebuie să fie hidratantă, care să îi asigure tenului necesarul de apă din țesut.
Pentru un ten gras
masca trebuie să aibă în primul rând un efect matifiant și purificator, tocmai pentru a curăța excesul de sebum din interiorul porilor și de la suprafață. Aspectul lucios specific tenului gras vine din partea unor pori dilatați, iar pentru a-i închide este nevoie de o mască eficientă.
Pentru un ten mixt
este nevoie de o mască de față care să nu atragă după sine probleme la nivelul tenului. Ingrediente care să susțină fiecare parte a tenului și să o trateze în tocmai.
Pentru un ten cu probleme
pentru coșuri este nevoie de o mască de față astringentă și în același timp hidratantă, pentru a nu agresa și mai tare pielea deja afectată. O combinație care să extragă impuritățile și sebumul și care să echilibreze pH-ul pielii.
O mască pentru un ten cu riduri
va trebui să conțină ingrediente colagen și acid hialuronic, dar și vitamine, care să îi confere pielii elasticitatea de care are nevoie.
3 măști de față pe care îți recomandăm să le încerci
Pe internet găsim o mulțime de sfaturi pentru îngrijirea tenului. Multe măști care au în compoziție ingrediente naturale și pe care să ți le pregătești singură acasă. Recomandarea noastră sunt măștile de față de la Vichy, care te vor ajuta să capeți aspectul pe care ți-l dorești, fără efort sau costuri mari.Măștile de față de Vichy sunt concepute pentru a acoperi nevoile fiecărui tip de ten, fiind elementul complet din ritualul de îngrijire.
Iată 3 recomandări de măști de față Vichy!
Mască de față calmantă cu minerale
Este prima mască de față îmbogățită cu Apă Termală Mineralizantă Vichy, pentru a aduce un plus de hidratare. Este ideală pentru a calma tenul uscat și deshidratat, dar și pentru tenul care are semne precum roșeață ori senzație de piele care ține.
Mască de față exfoliantă cu efect iluminator
Prima mască de față de la Vichy care are în compoziție particule de rocă vulcanică, acizi din fructe (AHA) și Apă Termală Mineralizantă Vichy, care are rolul de a îndepărta celulele moarte, pentru a lăsa o piele mai fină și un ten mult mai luminos. Este recomandată femeilor care au ten neuniform și lipsit de strălucire.
Mască de față cu argilă pentru purificarea porilor
Este masca minerală Vichy care are capacitatea de a asocia argilele albe cu Apa Termală Mineralizantă Vichy pentru a deschide porii și pentru a elimina excesul de sebum, fără să irite sau să usuce tenul. Masca este recomandată pentru femeile care au un ten gras, cu pori dilatați și încărcați.
Măștile pentru față sunt un adjuvant natural pentru tenul nostru. Ritualurile de îngrijire au rolul de a ne menține pielea frumoasă și tânără, fără bătăi de cap, în doar câțiva pași simpli. Iată care sunt beneficiile, dar și efectele miraculoase ale măștilor de față Vichy.