Masca de față are capacitatea de a se adapta nevoilor oricărui tip de ten. Măștile sunt potrivite pentru a reduce ridurile sau cearcănele, pentru a reda strălucirea tenului tern, dar și pentru a curăța și pentru a hrăni pielea agresată. Ai tenul uscat? Află care sunt pașii pentru a avea un ten sănătos și perfect hidratat!
Cum descoperim că avem tenul uscat
Pielea are nevoie de un ritual constant de îngrijire. Dacă tenul normal nu ridică prea multe probleme, iar îngrijirea este una simplă, lucrurile se complică atunci când trebuie să îngrijim un ten delicat. Tenul uscat este unul dintre tipurile de piele căruia trebuie să îi acorzi o atenție deosebită, atât prin produsele de îngrijire folosite, cât și pentru modul în care le folosești.
Tenul uscat prezintă de multe ori o exfoliere a tegumentului, măruntă, dar care se observă mai ales atunci când folosești produse cosmetice nepotrivite. Are o culoare ușor ștearsă, pielea este mată, iar porii sunt mici cu riduri fine care apar din cauza deshidratării, dar și a lipsei peliculei de protecție. Pelicula de protecție poartă denumirea de “film protector hidrolipidic “ și are rolul principal de a asigura o protecție între corp și mediul înconjurător. Pelicula protejează organismul de pierderile de apă, dar și de agresiunile factorilor externi precum raze UV, poluare, praf, microorganisem, etc.
Tenul uscat are o piele subțire, cu o elasticitate diminuată din cauza insuficienței de grăsimi din stratul adipos și insuficienței de apă din spațiile intercelulare. Pielea este sensibilă și se înroșește foarte ușor la atingere, iar deseori apar senzații de usturime și mâncărime, dar și senzația de “piele care strânge “.
Tenul uscat poate avea ca și cauză principală moștenirea genetică, însă există și cazuri când produsele cosmetice nepotrivite au dus la uscarea excesivă a pielii. În momentul în care cauza tenului uscat este o predispoziție genetică, mărimea și numărul glandelor sebacee în măsură să asigure necesarul lipidic este redus, iar secreția este insuficientă.
Îngrijirea tenului uscat - sfaturi utile
Tenul uscat este extrem de sensibil în fața factorilor externi precum: vânt, frig, soare puternic, radiații, produse cosmetice. Îngrijirea zilnică, dar și masca de faţă trebuie să țină cont de câteva reguli precum:
Demachierea
Tenul uscat poate fi sensibil inclusiv la săpunurile care au fost special create pentru el, tocmai din acest motiv, demachierea doar cu săpun nu este în tocmai recomandată de către specialiști. Pentru curățare folosește un lapte demachiant care are o textură cremoasă și care poate curăța machiajul fără să afecteze pielea.
Tonifierea
Pasul imediat după curățarea și demachierea tenului este tonifierea. Pentru tenul uscat nu sunt recomandate produsele care au alcool în compoziție, în caz contrar, tenul se irită, iar pielea se usucă și mai tare.
Hidratarea
După primii doi pași, hidratarea tenului este esențial de făcut. Crema de față trebuie să aibă un puternic efect hidratant, cu o structură grasă și ingrediente pe bază de apă termală și acid hialuronic deoarece acționează direct în interiorul dermului.
Apa termală
Este produsul bogat în minerale precum fier, magneziu, mangan, calciu și are efecte semnificative calmante și fortifiante. Apa termală este un adjuvant potrivit pentru pielea uscată și are o acțiune imediată de hidratare.
Produsele cosmetice
Tenul uscat trebuie îngrijit exclusiv cu produse dermatocosmetice deoarece acestea sunt testate dermatologic înainte de a fi scoase către comercializare. Sunt potrivite pentru ten uscat, dar și pentru piele sensibilă deoarece sunt produse care nu astupă porii, adică hipoalergenice și noncomedogenice.
Măști de față hidratante pentru tenul uscat - cele mai importante reguli
Sezonul rece este anotimpul ideal pentru măștile hidratante de față. Indiferent de formă, cremă, gel sau pelicule, măștile pot face minuni pentru pielea ta și pot aduce un echilibru între tenul și nevoile tale. Măștile de față au beneficii duble. Satisfac nevoile tenului, dar fac bine și psihicului, care se relaxează și se bucură de o piele tonifiată și strălucitoare. Rezultatele sunt garantate în momentul în care măștile sunt folosite corect și în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Timpul de aplicare al măștilor de față nu este deloc întâmplător, ci trebuie respectat pentru a avea un efect intens și activ asupra pielii.
Măști cremă pentru ten deshidratat
Măștile cremă sunt recomandate tenului deshidratat, obosit, uscat și sensibil. Sunt absorbite foarte repede de epidermă și permit reconstituirea în timp util a rezervelor de apă ale epidermei. Măștile cremă au în compoziție uleiuri naturale sau extracte din fructe, iar după aplicarea lor, pielea rămâne fină și ridurile sunt estompate. În general, măștile tip cremă trebuie lăsate să acționeze de la 20 până la 30 de minute, după care trebuie îndepărtate delicat fără să speli tenul cu apă.
Mască purificatoare pentru piele uscată
Este soluția ideală pentru a combate poluarea din mediul înconjurător cu care intri în contact în fiecare zi. Masca purificatoare este recomandată tuturor tipurilor de ten, dar în special pentru tenul care are tendință de îngrășare și pentru tenul cu tendință acneeică. Măștile au în compoziție argilă, iar aceasta absoarbe apa din țesuturile pielii. Nu sunt recomandate pentru tenul deshidratat și pentru tenul sensibil deoarece pot accentua deshidratarea pielii. Masca poate fi folosită de două ori pe săptămână și trebuie foarte bine îndepărtată orice urmă de pe față. Imediat după aplicarea unui măști purificatoare este recomandat să îți hidratezi foarte bine piele cu o cremă hidratantă.
Mască de față pentru luminozitate
Dacă îți dorești o piele strălucitoare, atunci poți aplica masca pentru luminozitate pe orice tip de ten, însă nu în exces. Măștile nu pot fi folosite mai des de una sau două pe lună, deoarece au în compoziție substanțe agresive care pot afecta calitatea pielii.
Măști pentru ochi
Sunt special create pentru zona delicată de sub ochi și nu conțin parfum sau coloranți. Măștile pentru ochi sunt făcute din ingrediente naturale și au capacitatea de a favoriza evaporarea apei din compoziție. Tonifică țesutul pielii și atenuează ridurile fine, inclusiv pungile de sub ochi. Durata de aplicare trebuie strict respectată pentru a nu provoca iritații.
Măștile de față pentru hidratare nu pot dăuna pielii, însă este foarte important să fie alese în funcție de tipul și nevoile tenului. Anumite măști pot conține substanțe specifice care, dacă sunt folosite în exces pot provoca arsuri, iritații sau chiar răni. În anotimpul rece, medicii recomandă măștile de față de două ori pe săptămână, iar vara doar o dată pe săptămână este suficient.
Specialiștii Vichy recomandă
Mască de faţă calmantă cu minerale
Este prima mască minerală Vichy care este îmbogățită cu Apă Termală Mineralizantă pentru a aduce un plus de hidratare. Masca cu minerale are rolul de a calma și de a hidrata tenul uscat.Este ideală pentru femeile care au un ten sensibil cu semne de disconfort precum roșeața sau senzația de piele care ține.Apa Mineralizantă Vichy este ingredientul activ de la baza tuturor produselor de îngrijire Vichy. Izvorăște din regiunea vulcanică Auvergne, de la adâncimi de 4.000 de metri și se încarcă cu 15 minerale care aduc pielii calități unice.
Tenul uscat prezintă de multe ori o exfoliere a tegumentului, măruntă, dar care se observă mai ales atunci când folosești produse cosmetice nepotrivite. Află ce măşti de faţă poţi folosi pentru tenul tău.