Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?
Indiferent dacă ești sau nu la menopauză, alimentația va avea întotdeauna un impact asupra pielii și a sănătății generale. Cu prea mult din ceva și cu prea puțin din altceva, nutrienții care sunt esențiali pentru bunăstarea ta sunt complet dezechilibrați
Revenind la menopauză acum, aici sunt nutrienții reali pe care trebuie să te concentrezi.
Simptomele deranjante care apar în timpul menopauzei, precum și modalitățile de prevenire a acestora au devenit un subiect de cercetare. S-a dovedit că frecvența apariției, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari (1).
Grupuri de nutrienți care sunt deosebit de importanți în timpul menopauzei:
- Fitoestrogeni
- Vitamina D
- Calciu
- Acid folic
- Polifenoli
- Fibră
- Acizi grași Omega-3
SURSE:
[1]. Brończyk-Puzoń A, Piecha D, Koszowska A, Kulik-Kupka K, Zubelewicz-Szkodzińska B. Rola wybranych
składników odżywczych diety u kobiet w okresie naturalnej menopauzy – przegląd piśmiennictwa. Medycyna Ogólna i
Nauki o Zdrowiu, 2016, Tom 22, Nr 2
[2]. Purdue-Smithe, A. C., Whitcomb, B. W., Szegda, K. L., Boutot, M. E., Manson, J. E., Hankinson, S. E., … Bertone-
Johnson, E. R. (2017). Vitamin D and calcium intake and risk of early menopause. The American Journal of Clinical
Nutrition, ajcn145607.
[3]. Huntley, A. L. (2009). The health benefits of berry flavonoids for menopausal women: Cardiovascular disease,
cancer and cognition. Maturitas, 63(4), 297–301.
Data publicării: