Polifenolii și beneficiile anti-aging pentru piele

Ce sunt polifenolii și ce fac ei pentru a ajuta pielea? Citiți în continuare o scurtă prezentare a acestor molecule magice, importante pentru proprietățile lor antioxidante.

Ce sunt polifenolii și ce tipuri de beneficii aduc aceștia pielii?

În timp ce mulți dintre noi nu am auzit de acest termen în sine, suntem cu siguranță familiari cu avantajele aduse de polifenoli asupra pielii. Ingeneral, polifenolii se găsesc în multe alimente bogate în antioxidanți - în general bazate pe plante. Alimentele bogate în antioxidanți naturali sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-îmbătrânire, în special când vine vorba de lupta împotriva efectelor stresului cauzat de razele UV.  În esență, alimentele bogate în polifenoli lucrează împreună pentru a împiedica răspandirea radicalilor liberi, provocați de factori externi precum daunele cauzate  de soare și poluare, care accelerează dezvoltarea semnelor vizibile de îmbătrânire. Cu cât consumăm mai mulți antioxidanți, cu atât pielea noastră va lupta mai ușor împotriva acestui tip de stres oxidativ - așa că este foarte important să includem polifenolii în dieta zilnică, dacă dorim să avem un ten sănătos și plin de strălucire.

Care este cel mai bun mod de a introduce în dieta noastră alimentele bogate în polifenoli?

Mâncați verde! Dând adesea un gust acru sau amar mâncării, polifenolii sunt prezenți într-o mare varietate de ingrediente naturale, în special în legumele brute, fructe, ierburi și condimente. Alimentele rafinate sau procesate tind să conțină niveluri mai reduse de polifenoli, astfel că trebuie să încercați să mențineți aceste ingrediente cât mai naturale posibil pentru a profita la maxim de beneficiile acestora, Ca și regulă generală, alimentele colorate, cum ar fi afinele, rodiile și strugurii roșii, conțin niveluri ridicate de polifenoli datorită prezenței pigmentului numit antocianină. Alte surse foarte bune sunt chimionul și turmericul - pentru un efect maxim, încercați să combinați piper negru cu turmeric. Cu cât este mai intens, cu atât mai bine!

Pe lângă beneficiile aduse pielii, alimentele care aparțin familiei polifenolilor pot îmbunătăți starea generală de sănătate a organismului. Flavonoidele, o ramură a polifenolilor, pot ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale, în timp ce studiile au arătat că anumiți polifenoli găsiți în ciocolata neagră (un pătrat sau două, nu o tableta întreagă) pot avea un efect pozitiv asupra funcției cardiovasculare, îmbunătățind circulația. [1][2] Nu că am avea nevoie de o scuză, dar este totuși bine de știut.

------------------------------------------------------------
[1] Huang WY, Davidge ST, Wu J. Bioactive natural constituents from food sources-potential use in hypertension prevention and treatment. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(6):615-30. doi: 10.1080/10408398.2010.550071. [2] Arranz S, Valderas-Martinez P, Chiva-Blanch G, Casas R, Urpi-Sarda M, Lamuela-Raventos RM, Estruch R. Cardioprotective effects of cocoa: clinical evidence from randomized clinical intervention trials in humans. Mol Nutr Food Res. 2013 Jun;57(6):936-47. doi: 10.1002/mnfr.201200595.

Data publicării:

Produse recomandate

CAPITAL SOLEIL

Cremă antioxidantă anti-rid 3 în 1, SPF50

Cremă de protecție solară - Protecţie faţă

Cremă protecție solară - acțiune triplă: anti-rid, elasticitate și luminozitate. Cremă față SPF 50

LIFTACTIV

Cremă de zi corectoare antirid și fermitate SPF30

Îngrijire zi - Default

Cremă de zi cu o dublă acțiune anti-îmbătrânire: reduce semnele de îmbătrânire existente, contribuind în același timp la protejarea pielii de noile riduri cauzate de expunerea la razele UV. Cremă față SPF30

Cele mai citite articole

Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

Citește mai mult

Tot ce trebuie sa stii despre menopauza

Perioada de menopauza este cunoscuta drept etapa pe parcursul careia se trece de la reproducere la senescenta (imbatranirea tesuturilor si a organismului). Deoarece este un subiect de interes pentru toate femeile, mai jos iti spunem tot ce trebuie sa stii despre menopauza!

Citește mai mult