Să devii părinte: ceea ce nu îţi spune nimeni!
A fi proaspăt părinte este un eveniment uimitor cu nenumărate bucurii încă din primele zile. Dar venirea pe lume a bebelușului aduce de cele mai multe ori schimbări în obiceiurile dumneavoastră zilnice.
Acceptaţi necunoscutul
Cărțile de ”parenting” pot ajuta puțin, dar există șanse serioase ca nu toate aspectele să fie acoperite. Pregătiți-vă să fiți luată prin surprindere și să gestionați situațiile neprevăzute. Toți copii sunt diferiți și trebuie tratați în cel mai bun mod pentru personalitățile lor unice.
Nopţile scurte
Bebelușul dumneavoastră are nevoie de hrănire și în timpul nopții, fapt care poate modifica rutina de somn a adulților. Consultați persoane experimentate pentru a vă ajuta cu sfaturi despre somnul bebelușului, cum ar fi de exemplu un masaj ușor al bebelușului înainte de somn, dar în același timp și cu sfaturi pentru a vă ajuta să nu vă neglijați propria persoană. Familia are nevoie de dumneavoastră așa că nu ezitați să faceți cu schimbul cu soțul sau să profitați de mici perioade de somn pe parcursul zilei în timp ce partenerul are grijă de bebeluș.
Probleme ale pielii
Institutul Internațional de Dermatologie declară că 10-15% din femeile însărcinate dezvoltă mioplasmă: pigmentarea (apariția unor pete mai închise la culoare) feței. Aceste semne dispar după naștere, dar pot provoca alte probleme ale pielii cum ar fi apariția vergeturilor, pusee de acnee, spargerea venelor, senzația de uscăciune și sensibilitate ridicată deoarece nivelurile hormonilor sunt în curs de reglare. https://www.parents.com/pregnancy/ Din fericire, aceste stări nu durează în mod normal mai mult de câteva luni. Evitați soarele, folosiți produse de îngrijire cu FPS ridicat și orice alte produse pentru a lupta împotriva vergeturilor.
Căderea părului
Căderea părului post-partum este extrem de frecventă și foarte cunoscută în primele 3-6 luni de la naștere. Dacă găsiți grămezi de păr la duș sau în perie, nu trebuie să vă îngrijorați. Această cădere excesivă a părului este doar temporară, datorită scăderii masive de estrogen din organism. Alăptatul nu generează căderea părului, astfel că înțărcatul copilului nu va reprezenta niciun fel de ajutor. Achiziționarea produselor farmaceutice de îngrijire și atenția asupra stilului de îngrijire a părului reprezintă strategii foarte bune. Căderea părului după naștere este foarte des întâlnită în rândul femeilor cu păr lung, astfel că schimbarea frizurii poate să împrospăteze aspectul de tânără mamă, dar vă poate și ajuta la eliminarea firelor de păr numeroase care cad peste tot în casă.
Merită tot efortul
Orice s-ar întâmpla, a fi părinte este minunat și toate micile surprize de pe parcurs fac ca fiecare moment cu copilul dumneavoastră să fie mult mai memorabil unul decât celălalt. Dormiți atunci când aveți posibilitatea, dați drumul la muzică din când în când și încercați să acceptați această schimbare în cel mai bun mod posibil. Țineți minte: cele mai fericite clipe sunt alături de copii noștri.
Data publicării: