Spray protecție solară copii: ce SPF să alegi?
Spre deosebire de adulți, pielea copiilor este mult mai sensibilă și mai vulnerabilă la factorii externi, în special la razele UV. De aceea, este vital să le protejăm pielea și expunerea la soare încă de mici. Află din articolul nostru tot ce trebuie să știi despre o protecție solară optimă pentru pielea copiilor și ce produse tip spray protecție solară și SPF pentru copii îți recomandăm pentru pielea sensibilă a acestora.
De ce este esențial să protejăm pielea copiilor de razele solare?
De la naștere și până la vârsta de 6 ani, pielea copiilor este de 5 ori mai subțire și mult mai deschisă (și, prin urmare, mai puțin pigmentată) decât cea a adulților. De asemenea, are mai puține glande sebacee, care ajută la formarea peliculei hidrolipidice, bariera naturală care protejează pielea de agresiunile externe. Ca urmare, pielea albă a copiilor mici este mult mai sensibilă
Începând cu vârsta de 6 ani, structura pielii se schimbă și este similară cu cea a unui adult. Cu toate acestea, glandele sebacee nu sunt pe deplin active până la pubertate și modificările hormonale ale acesteia, în jurul vârstei de 12 ani.
În concluzie, de la naștere până la adolescență, pielea copiilor are nevoie de o atenție deosebită, mai ales în ceea ce privește acțiunea razelor UV. De aceea, este important să respecți o serie de reguli pentru a le proteja pielea de efectele nocive ale soarelui și să te gândești serios ce produs să folosești din gama de protecție solară copii.
Limitează expunerea directă la soare a copiilor
Prima regulă (și cea mai evidentă) pentru a proteja pielea copilului tău de razele UV este să eviți expunerea directă la soare. Dr. Bernadet, medic pediatru la Paris, confirmă acest lucru: "Este esențial să nu expuneți niciodată copiii la lumina directă a soarelui înainte de vârsta de 3 ani".
Dorești să te bucuri în continuare de ieșirile în familie? Dacă da, optează pentru zone umbroase (umbră naturală, umbrele pentru cărucioare etc.) și evită să ieși între lunile aprilie și septembrie, când radiațiile ultraviolete sunt maxime și între orele 12.00 și 16.00.
După cum poți observa, cel mai bun moment pentru a merge la plajă sau pentru a ieși afară este ora 17.00 pentru a asigura o protecție solară optimă pentru copilul tău.Un produs pe care ți-l recomandăm este CAPITAL SOLEIL KIDS CELL PROTECT SPRAY PROTECTIE SOLARA COPII FLUID INVIZIBIL SPF50+ COPII care protejează pielea la nivel celular față de efectul dăunător al soarelui.
Acoperirea corespunzătoare a copilului tău
Conform recomandărilor medicilor pediatri, este esențial ca un copil să poarte:
- pălărie cu boruri largi (pentru a-și proteja ceafa și fața) pentru a preveni insolația
- un tricou și, mai bine, un tricou anti-UV, mai ales dacă se joacă în apă
- cel puțin ochelari de soare de categoria 3 pentru a-i proteja ochii sensibili
Aplică o cremă de protecție solară potrivită
Contrar credinței populare, copiii bronzați nu sunt mai sănătoși decât alții cu pielea mai deschisă la culoare. Dimpotrivă, înseamnă că pielea lor a fost expusă la lumina intensă a soarelui și a trebuit să se apere împotriva radiației UV prin activarea melaninei, pigmentul responsabil de bronzare. Mai rău, capitalul lor solar a fost deja epuizat, ceea ce poate face ca pielea să fie și mai fragilă pe termen lung.
Așadar, uită de cremele de protecție solară cu factor de protecție scăzut; atât pentru pentru copiii mai mici cât și pentru copiii mai mari, cea mai bună protecție solară pentru pielea lor este SPF cu factor de protecție 50 sau 50+, care filtrează 98% din razele ultraviolete. Aceasta este o protecție solară optimă pentru copii.Te invităm să afli mai multe și din articolul nostru despre ce înseamnă factorul de protecție solară sau SPF.
Filtre organice sau minerale? Alegerea îți aparține. Filtrele organice absorb razele UV, în timp ce filtrele minerale le reflectă. Mai presus de toate, îți recomandăm să alegi o cremă solară special concepută pentru pielea copiilor.
Te rugăm să reții: unele produse de protecție solară nu pot fi aplicate copiilor sub 3 ani, în timp ce altele sunt formulate pentru întreaga familie, copii și adulți deopotrivă. Citește cu atenție informațiile de pe ambalaj. Aici găsești toate produsele de protecție solară de la Vichy.
Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, formulele cremelor solare se prezintă acum în texturi fluide, ușoare și aerisite, sub formă de spray de protecție solară, geluri sau creme de protecție solară și formule ușoare și invizibile. Acest lucru înseamnă că pot fi aplicate rapid, fără a lăsa reziduuri lipicioase sau urme albe.
Sfatul nostru: aplică crema solară fie acasă, înainte de a ieși la plimbare, fie la coborârea din mașină sau înainte de a merge la plajă. Astfel, se poate evita frustrarea de a aplica crema de soare copilului de îndată ce ajungi la plajă!
Nu uita să reaplici crema solară la fiecare 2 ore cel mult și după fiecare baie sau transpirație abundentă.
Cum să menții copilul hidratat?
Pentru a îți proteja copilul de soare, menținerea hidratării este unul din modurile în care poți evita deshidratarea și insolația. Pentru a face acest lucru, convinge-l să bea apă în mod regulat, chiar dacă nu îi este sete.
Ai probleme în a-l face să bea apă? Sfatul nostru: creează ape aromate, infuzate cu fructe de sezon. Lămâie, pepene verde, piersică, combinate cu mentă... dă frâu liber imaginației!
De asemenea, poți pulveriza puțină apă termală pe tot corpul copilului tău, pentru a-i scădea temperatura de suprafață a pielii și a-l răcori.
Cum îți încurajezi copilul să-și protejeze pielea?
În timp ce protejarea pielii copilului este în primul rând o responsabilitate a părinților, este de asemenea important să îți încurajezi copilul să aibă grijă de pielea sa.
Așadar, cum îl convingi să se implice pe cel mic? Dr. Bernadet explică: "În primul rând, este important să le explicați de ce ar trebui să poarte pălărie, ochelari de soare și cremă de protecție solară, folosind cuvinte simple, adecvate vârstei. De exemplu, "Ochii tăi sunt fragili și dacă nu porți ochelarii de soare, ochii tăi ar putea să te doară foarte tare". Cu cât le explicați mai devreme, cu atât mai bine.
Apoi, dacă copilul tău refuză să se dea cu cremă de protecție solară, încearcă să creezi un moment de joacă, cum ar fi să îi ceri să măsoare crema ca într-o rețetă ("Toarnă 1 linguriță în mână" etc.) sau roagă-l să îți arate zonele pe care a uitat să-și aplice crema de protecție (urechi, picioare, spatele genunchilor...)".
Data publicării: